Prime Vision en VDL Groep brengen sorteerrobots naar de Verenigde Staten

VDL Groep en Prime Vision produceren samen robots voor de Amerikaanse markt. Het Delftse Prime Vision heeft het concept (robotic sorting) ontwikkeld, het sorteren van zendingen door zogeheten autonome mobiele robots (AMR’s).

Prime Vision en VDL Groep brengen sorteerrobots naar de Verenigde Staten
De Autonome Mobiele Robots die VDL voor Prime Vision produceert, gaan in Amerikaanse sorteercentra snel én efficiënt pakketten sorteren. (Foto: VDL Groep)

VDL Industrial Modules uit Helmond verzorgt de productie van de AMR’s. De ruim 750 robots worden op verschillende locaties in de Verenigde Staten ingezet om pakketten sneller én efficiënter te sorteren. Met deze order zijn enkele miljoenen euro’s gemoeid.

De samenwerking tussen Prime Vision en VDL Groep gaat verder dan de productieactiviteiten van VDL Industrial Modules. VDL Industries Gainesville, gevestigd in de Amerikaanse staat Georgia, neemt de productie van de batterij-oplaadstations voor zijn rekening en VDL TBP Electronics in Dirksland (Zuid-Holland) verzorgt de productie van PCBA’s, printed circuit board assemblies (pcba’s), printplaten met elektronische componenten.

Prime Vision is gespecialiseerd in computer vision integratie en robotica en werkt daarbij met de laatste technieken, waaronder kunstmatige intelligentie. Het bedrijf is dertig jaar geleden begonnen met het herkennen en sorteren van post, later is het assortiment uitgebreid met technologie voor het herkennen van pakketten voor aanvankelijk postbedrijven. Het afgelopen jaar zijn de diensten uitgebreid naar de e-commerce industrie.

Essentiële partner

‘VDL is een essentiële partner in de productie van de robots en vult onze competenties op het gebied van computer vision en robotica-oplossingen naadloos aan’, stelt directeur Eddy Thans van Prime Vision. Prime Vision is met zijn Amerikaanse opdrachtgever overeengekomen dat dit jaar honderden robots zullen worden geleverd. Daarom heeft het bedrijf samenwerking gezocht met VDL Groep. Bij de Helmondse werkmaatschappij VDL Industrial Modules worden onderdelen geproduceerd voor de autonome mobiele robots, worden ze gemonteerd en klaargemaakt om te worden verscheept.

Samenwerking

‘De productie van deze robots past perfect bij de kernactiviteiten van VDL Industrial Modules’, stelt directeur Peter van der Horst van VDL Industrial Moduls. ‘De samenwerking met Prime Vision verloopt erg goed. We hebben van Prime Vision de ruimte gekregen om het ontwerp van de robots voor assemblage verder te optimaliseren. Daarnaast zijn we erin geslaagd, ook in deze uitdagende periode die wordt gekenmerkt door materiaaltekorten, om samen een toeleveringsketen in te richten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *