Ponsen en buigen in een geautomatiseerde workflow

Juist nu steeds bedrijven hun productieprocessen automatiseren, presenteert de Italiaanse fabrikant van plaatbewerkingsmachines Euromac haar vernieuwde productielijn voor volledig geautomatiseerde pons- en buigbewerkingen.

Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van productiefasen in de plaatwerking. Waar het begon met een kleine kantpers met robotbelading biedt Euromac de markt vandaag de dag een volledig geautomatiseerde productielijn, die in staat is de productietijden verder te optimaliseren. Pons-, sorteer- en buigbewerkingen worden uitgevoerd met behulp van een laad- en lossysteem gecombineerd met een automatisch magazijn en met inzet van twee handlingrobots. De productie verloopt volautomatsich vanaf belading van de pallet met plaatmateriaal tot aan de pallets met geponste en gebogen stukken. Alles zonder handmatige tussenkomst van een operator.

Werkvoorbereiding

Menselijke tussenkomst is alleen vereist in de werkvoorbereiding voor de programmering van CAD (2D of 3D) naar de pons- en buigfasen, de productievolgorde en om de te gebruiken gereedschappen toe te wijzen. Het Euromac-softwareplatform kan ook communiceren met andere systemen die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten, zoals ERP, zodat het gehele productieproces volledig onder controle is. De productielijn van Euromac is volledig configureerbaar.

Over Euromac

Euromac, opgericht in 1986, is een wereldwijd bekende leverancier van plaatbewerkingsmachines, zoals CNC-pons-, buig- en uithoekmachines. Euromac wordt in Nederland vertegenwoordigd door Jörg Machines. Euromac presenteert de vernieuwde productielijn vanaf 25 oktober op de Euroblech in Hannover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.