Platform Industrie & Veiligheid

NEN houdt in samenwerking met het ministerie van SZW op donderdag 19 mei 2022 de bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen van en voor de industrie volgen.

Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ geeft iedereen de mogelijkheid om de huidige ontwikkelingen rondom wetgeving en normalisatie, die van belang zijn voor de industrie, te volgen. Doel van het platform is om de actuele ontwikkelingen in normalisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken. Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ informeert over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machinebouw, Drukapparatuur, Arbeid en ATEX.

Programma

Tijdens de informatiebijeenkomst worden de actuele ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en wetgeving voor machine- en arbo-veiligheid toegelicht. Het ministerie van SZW geeft een update over de laatste ontwikkelingen van de nieuwe Machineverordening. Verder wordt de herziening van de A- en B-normen besproken en geeft de TU Twente een presentatie over Safety Cube Method. Dit is een methode die stapsgewijs het proces naar integrale veiligheid beschrijft.

Aanmelden

De online bijeenkomst is op donderdag 19 mei 2022 van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is kosteloos. Belanghebbenden en geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven aan via NEN evenementen. Op deze pagina staat ook het volledige programma.


Aanmelden voor de informatiebijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *