Overname Dubex door AP Machinebouw

AP Machinebouw uit Rutten en Dubex uit Stadskanaal hebben overeenstemming bereikt over de overname van Dubex door AP Machinebouw per 1 januari 2021. De overname is mede ingegeven door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Nico Dubbelboer, directeur van Dubex Europe.

Overname Dubex door AP Machinebouw
AP Machinebouw in Rutten.

AP Machinebouw is al meer dan veertig jaar actief in de ontwikkeling en productie van machines voor de veehouderij, akkerbouw en grondverzet. Denk hierbij aan kuilhappers, beregeningsinstallaties en grondverzetmachines zoals levellers en kilverbakken. Dubex is sinds 1953 fabrikant van spuitmachines voor de landbouw met een uitgebreid programma aan getrokken spuiten onder de merknaam Dubex.

AP Machinebouw ziet met deze overname voor beide bedrijven grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie. Dubex blijft als sterk merk present in de markt en kan versterkt door AP meer investeren in marketing, verkoop, technologie en product- en proces- optimalisatie.

AP Machinebouw beschikt in Rutten over een moderne en goed geoutilleerde productielocatie waar proces- en productoptimalisatie hoog in het vaandel staan. Deze kennis en kunde zullen de komende tijd ingezet worden om de productielocatie van Dubex in Stadskanaal naar een hoger plan te brengen waardoor het merk Dubex qua product en productie klaar is voor een vruchtbare toekomst.

Ook kennen de afzetkanalen in binnen- en buitenland van beide bedrijven een grote mate van overlap. De producten onder de merknaam Dubex zullen blijvend geproduceerd worden vanuit de productielocatie in Stadskanaal met als nieuwe bedrijfsnaam AP Dubex om ook hiermee de synergie tussen beide machinebouwers zichtbaar te maken en te bekrachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *