Opvallend weinig faillissementen

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in oktober 12 bedrijven minder failliet verklaard dan in september. Het aantal uitgesproken faillissementen ligt op een opvallend laag niveau.

Opvallend weinig faillissementen
Foto: CBS

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot juli 2020 redelijk vlak. Sindsdien is de trend dalend en in oktober bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na augustus 1999.

Handel zwaarst getroffen

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in oktober 162 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 30. Dat is 10 minder dan in september.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

In de bouwnijverheid en industrie moesten respectievelijk 22 en 15 bedrijven de activiteiten staken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *