Ondanks kleine toename blijft aantal faillissementen laag

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in maart dertig bedrijven meer failliet verklaard dan in februari. Het aantal uitgesproken faillissementen lag echter nog steeds op een laag niveau.

Ondanks kleine toename blijft aantal faillissementen laag

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Het aantal faillissementen steeg weliswaar in maart, maar lag nog steeds op een erg laag niveau.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 163 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 31. Dat zijn er 11 meer dan in februari.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Voor de industrie werden er drie faillissementen uitgesproken in maart ten opzichte van vier faillissementen in februari. In de bouwnijverheid nam het aantal faillissementen toe van dertien naar achttien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *