Nyrstar Budel investeert 22 miljoen in duurzame productie

Zinksmelter Nyrstar uit Budel vervangt de gasreiniging om een breder scala aan grondstoffen te kunnen verwerken. Er wordt ruim 22 miljoen euro geïnvesteerd in een duurzame, veilige en stabiele productie.

Nyrstar Budel investeert 22 miljoen in duurzame productie

De investering vindt plaats in delen. In november 2020 gaat het eerste deel van de gasreiniging operationeel. De planning is dat herfst 2021 het laatste deel gereed is. In de smelterijen in België en Frankrijk worden soortgelijke systemen ingebouwd.

Henk Leendertse, GEneral Manager bij Nyrstar Budel vertelde aan Techniek in Brabant: ‘Al meer dan 125 jaar produceren we in Budel zink dat wereldwijd erg gewild is omwille van de hoge kwaliteit. Daar zijn we bijzonder trots op. De nieuwe gasreiniging stelt ons in staat om overbodige elementen beter te verwijderen uit grondstoffen. Hierdoor krijgen we een ruimere keuze op de grondstoffenmarkt en blijven we competitief op de lange termijn als een van de grootste zinksmelters ter wereld. Daarnaast verbeteren we blijvend de kwaliteit van ons zwavelzuur. Onze operatoren worden grondig opgeleid om veilig met de installatie – die bovendien ergonomisch is gebouwd – te werken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *