OnRobot brengt nieuwe Palletizer-oplossing op de markt

OnRobot, aanbieder van hardware- en softwareoplossingen voor collaboratieve toepassingen, heeft een Palletizer-oplossing op de markt gebracht. Het betreft een complete oplossing voor collaboratief palletiseren en zo het palletiseerproces fysiek en financieel helpt ontlasten.

OnRobot Palletizer breidt de toepassingsgerichte aanpak van OnRobot voor collaboratieve automatisering uit door gebruikers een palletiseersysteem aan te bieden dat voldoet aan hun specifieke behoeften. Dit is te danken aan het ruimtebesparende oppervlak en de mogelijkheid om veel verschillende soorten dozen, pakketten, patronen, pallets en stapelhoogtes te verwerken.

‘Kleine en middelgrote bedrijven hebben behoefte aan oplossingen om palletiseertaken te automatiseren die eenvoudig in gebruik, snel inzetbaar en betaalbaar zijn’, zegt Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot. Handmatig palletiseren is een arbeidsintensieve, repetitieve en niet-ergonomische taak, en daarom is automatisering de ideale optie. ‘Geautomatiseerd palletiseren verhoogt de productiviteit en verwerkingscapaciteit en verbetert de kwaliteit en ergonomie.’

De OnRobot Palletizer is compatibel met collaboratieve en lichte industriële robots van de merken Doosan, FANUC, OMRON, Techman en Universal Robots. De oplossing is verkrijgbaar als een compleet out-of-the-box systeem of als afzonderlijke componenten voor een mix-and-match oplossing. De OnRobot Palletizer omvat vier nieuwe hardware- en softwareproducten:

1. OnRobot Palletizing

Intuïtieve software die gebruikers door de hele implementatie begeleidt via één enkele intelligente interface voor alle componenten, van begin tot einde. Deze oplossing bespaart tijd en is ontworpen om de totale projectkosten te verlagen. Zodra de hardware geïnstalleerd en beveiligd is, hoeft de eindgebruiker of integrator OnRobot Palletizing alleen maar te openen om stap-voor-stap aanwijzingen te krijgen voor het opzetten van een palletiseertaak.

De software is zo ontworpen dat ook onervaren eindgebruikers het systeem kunnen implementeren in een fractie van de tijd in vergelijking met traditionele programmeerinterfaces. Met OnRobot Palletizing kan een eindgebruiker bijvoorbeeld in één dag een volledige palletiseertaak opzetten, tegenover 12 of meer dagen met traditionele programmeersoftware. Het herprogrammeren gaat zelfs nog sneller, laat de producent weten. ‘Een onervaren eindgebruiker kan de cel in slechts een halve dag herprogrammeren voor een andere palletiseertoepassing.’

2. OnRobot 2FGP20

Een krachtige, veelzijdige, elektrische palletiseergrijper met een laadvermogen van 20 kg en aanpasbare armen die zowel standaard kartonnen dozen als open dozen, schapklare producten en ook slipvellen kan vastpakken zonder de grijper te wisselen of extra handelingen te moeten verrichten. Er is ook geen externe luchttoevoer nodig.

3. OnRobot Lift100,

Een robuuste lift met een draagvermogen van 100 kg die een zevende as biedt voor collaboratieve en lichtgewicht industriële robots. TÜV-gecertificeerde stop-functionaliteit zorgt voor een veilig en effectief gebruik en biedt een veilige en nauwkeurige positionering, zelfs bij hoge snelheden.

4. De OnRobot Pallet Station

Een duurzame, op de vloer gemonteerde pallethouder die ervoor zorgt dat producten consistent in dezelfde positie worden gehouden. Elk station wordt geleverd met een ingebouwde sensor die de aanwezigheid van pallets detecteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *