zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Halter primeert op de EMO met 70 kg beladingsrobot


Hoevelaken, 28 augustus 2019
Halter CNC Automation breidt zijn assortiment van beladingsrobots voor de automatisering van CNC-werktuigmachines uit met een nieuwe oplossing. Deze wordt tijdens de EMO Hannover voor het eerst aan het vakpubliek gepresenteerd.

Het nieuwe model is uitgerust met een robotarmmet grotere actieradius en 70 kg draagvermogen, speciaal ontworpen voor het laden en lossen van zware werkstukken en voor werkstukken met een lengte tot 600 mm. Met name moeilijk te hanteren werkstukken kunnen hiermee eenvoudig en betrouwbaar worden bewerkt en de machineoperator wordt sterk ontlast.

 

Meer in de buffer

Tot nog toe kon Halter met de LoadAssistant Universal en de S-180 en de S-230 werkstukken met maximale lengte van 300 mm en een maximaal gewicht van 35 kg verwerken. Met de Halter LoadAssistant met 70kg-robot, worden deze dimensies verdubbeld.
Dankzij de grotere laadtafel van de nieuwe oplossing kunnen ook duidelijk meer werkstukken in de buffer worden geplaatst. Met de extra capaciteit is een nog langere manloze productie mogelijk waardoor CNC-werktuigmachines uiterst efficiënt kunnen worden ingezet, de kosten per stuk lager worden en de productiviteit merkbaar toeneemt.
De productserie van de Halter LoadAssistant met 70kg-robot wordt bovendien aangevuld met uitvoeringen met stapelstations, die al bekend zijn van de LoadAssistant S-180 en S-230. Hiermee kunnen stapelbare werkstukken tot een diameter van 300mm in de buffer worden geplaatst.

 

Groeipartner

'De uitbreiding van ons product portfolio sluit aan bij onze ambitie om groeipartner te zijn voor onze klanten. Wij bieden onze klanten daarom onder andere ook oplossingen aan op het gebied van speciale robot cycli en geoptimaliseerde rasterplaten voor klant specifieke werkstukken. In de periode na ingebruikstelling geven onze consultants advies om een nog hogere meerwaarde uit de Halter LoadAssistant te kunnen behalen', licht Wouter van Halteren, directeur van Halter CNC Automation, toe.
Tijdens de EMO Hannover zijn op de stand in totaal vijf modellen van de LoadAssistant te zien.

 

Halter CNC Automation staat in hal 27, stand B84 op de EMO Hannover

Halter primeert op de EMO met 70 kg beladingsrobot'
Het nieuwe model van de Halter Loadassistant is uitgerust met een robotarm met grotere actieradius en 70 kg draagvermogen.
1/1
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts