zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Mens-robot samenwerking in de maak


Veldhoven, 10 juni 2019
Robotica is niet meer weg te denken binnen de industrie. Waar de aansturing van robots vroeger een complex verhaal met veel programmeerwerk was, wordt het werken met robotica steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De laatste generatie robots, de collaboratieve robot (cobot), is bezig aan een opmars. Hoe zijn deze ontwikkelingen en innovaties nu te integreren op de werkvloeren?

Vision, Robotics & Motion is een vakbeurs waar bezoekers alles kunnen vinden om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering, robotica, machine vision en motion control. Op de beurs zijn de laatste innovaties en oplossingen rondom deze thema's te vinden. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord: de robot niet als vervanger, maar als directe collega. Hoe dit te realiseren is, ontdekken bezoekers tijdens de 18e editie van Vision, Robotics en Motion op 12 en 13 juni 2019.

Verbinden van wetenschap met praktijk

Met ruim tachtig exposanten en een uitgebreid kennisprogramma slaat vakbeurs Vision, Robotics & Motion een brug tussen wetenschap en concrete toepassing. Bezoekers kunnen bijdragen van alle Nederlandse technische universiteiten aanschouwen, de vernieuwende bedrijven in de innovatieve frontlinie ontmoeten en demo's bekijken van de actuele stand van de techniek.

Programma

Tijdens Vision, Robotics & Motion staan slimme productieautomatisering, robots, (machine) vision en motion control centraal. Zo ook in het programma, waar de laatste ontwikkelingen en best practices worden getoond op onder andere het gebied van industriële robotica, deep learning, kunstmatige intelligentie en Industrial Internet of Things. Het programma omvat vijftig lezingen en twee congressen. Op 12 juni is er aandacht voor Robotisering voor het MKB door Holland Robotics, het congres op 13 juni gaat over Machine vision (deep learning). Ook is er een meet & match.

Robotica voor het MKB

De robot wint binnen het MKB steeds meer terrein. Waar vroeger de robot voornamelijk binnen (grote) productieomgevingen werd ingezet, worden er tegenwoordig steeds meer toegankelijke toepassingen ontwikkeld voor MKB-bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de komst van de cobot en (autonome) drones. Hoe passen deze ontwikkelingen in de maakindustrie en welke mogelijkheden zijn er bijvoorbeeld op het gebied van financiering? Dat is te ontdekken op 12 juni in de Genderfoyer tijdens het congresprogramma ‘Robotica voor het MKB'.

Internationale Meet & Match

Enterprise Europe Network organiseert in samenwerking met het Mikrocentrum en RVO.nl een internationale B2B-matchmaking tijdens Vision, Robotics & Motion. Het doel van het meet & match-event is om relevante contacten te vinden in de gehele sector.

Het meet & match-event biedt de mogelijkheid om in een korte tijd veel interessante contacten op te doen en geeft deelnemers de mogelijkheid om in bilaterale face-to-face gesprekken van een half uur een projectidee en/of business propositie meer in detail te bespreken. Het gesprek levert vaak veel op. Te denken valt aan het ontmoeten van sleutelpersonen uit de gehele keten en het verder ontwikkelen van een (inter)nationaal netwerk. De combinatie van beurs, congres en meet & match-gesprekken maakt Vision, Robotics & Motion ideaal om gericht op maat te kunnen netwerken.

Robotica en Vraag en Aanbod

Robotica biedt de maakindustrie vele kansen. Toch stellen veel maakondernemers zich de vraag: Waar begin ik? Reden voor Vraag en Aanbod om in 2019 weer twee digitale magazines rondom Robotisering uit te brengen. Kansen en valkuilen, praktische tips en ervaringen van collega's uit de industrie in woord en beeld. De vierde editie van dit digitale Robotiseringsmagazine verschijnt op woensdag 5 juni en wordt naar onze 10.000 nieuwsbrief abonnees van Vraag en Aanbod gestuurd. Het magazine is ook online te lezen op vraagenaanbod.nl.
De volgende editie komt in oktober uit. Wilt u uw kennis of content delen? Neem dan contact op met Cobie te Nijenhuis, c.tenijenhuis@mybusinessmedia.nl.
Mens-robot samenwerking in de maak'
De 18e editie van Vision, Robotics & Motion zit weer vol met robotnieuws. (Foto: Vision, Robotics & Motion)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts