Nieuwe speler in de markt van halkranen

Optima Kranen, onderdeel van de Breedveld Groep, heeft de vertegenwoordiging verworven van het Italiaanse bedrijf OMIS. Vanaf oktober 2022 levert het bedrijf als officiële dealer van OMIS in Nederland het gehele pakket aan kranen en andere hijsoplossingen zoals het geautomatiseerde magazijnsysteem.

Optima Kranen, onderdeel van de Breedveld Groep, heeft de vertegenwoordiging verworven van het Italiaanse bedrijf OMIS.

OMIS is een familiebedrijf gevestigd in het Italiaanse Sandrigo. Het bedrijf ontwerpt en produceert onder meer halkranen, portaalkranen en zwenkkranen. Martijn Feijen is het eerste aanspreekpunt voor het nieuwe bedrijfsonderdeel binnen de Breedveld Groep, waar ook Breedveld Staal, Breedveld Halkranen en Ultimate Steel & Metals onder vallen.

‘We zijn binnen Breedveld Halkranen al jaren actief in de handel van gebruikte bovenloop kranen. Tijdens de jarenlange ervaring met Breedveld Halkranen in de gebruikte bovenloopkranen kwamen wij via Arnoud Hooymeijer in aanraking met dit Italiaanse kwaliteitsproduct. Arnoud had al vele jaren ervaring met OMIS maar niet de mogelijkheden om dit als merk verder in de Nederlandse markt weg te zetten.

De kernwaarden die OMIS hanteert sluiten naadloos aan bij die van Optima Kranen en zo is de samenwerking tussen Arnoud, OMIS en Optima Kranen snel tot stand gekomen. Met OMIS voeren we een robuust merk dat hard aan de weg timmert en gelooft in design en moderne techniek zonder enige concessies te doen aan de kwaliteit of onnodig ingewikkeld te worden.’

Consolidatie

‘In Nederland is nu een consolidatie ontstaan als je kijkt naar het aantal aanbieders van nieuwe kranen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om dit merk te gaan vertegenwoordigen in Nederland waren we snel overtuigd. Het is een Italiaans familiebedrijf met, net als ons, al meer dan 50 jaar ervaring in de hal- en portaalkranen. We denken dat er zeker ruimte is voor een nieuwe speler in deze markt. Als je kijkt naar de kranen die OMIS levert, zie je dat de kwaliteit bovenaan staat, daar wordt erg veel aandacht aan besteed. Dat zie je aan vele technische aspecten waarbij ze bijvoorbeeld nog altijd stalen draad geleide ringen gebruiken en koker liggers in plaats van de ook wel toegepaste balken. Door gebruik te maken van kokers is de kraan steviger en stabieler. Verder wordt frequentie besturing toegepast en wordt de kwalitatief goed bewezen elektronica van het Franse Schneider gebruikt.

‘We werken met partners door het hele land voor montage, assemblage, onderhoud en keuringen zodat we altijd snel in een goede service kunnen voorzien. Daarnaast gaan we onze voorraad stapsgewijs verder uitbreiden zodat we snelle leveringen kunnen garanderen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *