Nieuwe lijn Hanwha cobots gepresenteerd bij Dymato

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Dymato is voor de Benelux exclusief dealer van de Hanwha Robotics. Deze Zuid-Koreaanse machinebouwer ontwikkelt en levert een serie van flexibele cobots die veilig tussen en met mensen samen kunnen werken.

Nieuwe lijn Hanwha cobots gepresenteerd bij Dymato
Wouter Tel bij de nieuwe Hanwha serie. (Foto: Rolf Elling)

Met deze Hanwha collaboratieve robots is het mogelijk om robots in te zetten die niet op afgeschermde plekken opereren, maar juist mobiel zijn, eenvoudig te programmeren en met mens en machine veilig samenwerken. Een ideale flexibele automatiseringsoplossing. Recent organiseerde Dymato een informatieve bijeenkomst waarbij Hanwha een aantal nieuwe modellen introduceerde, waaronder, met als primeur in Nederland, het 3D Vision systeem op basis van Artificial Intelligence, het Robot Monitoring Systeem en de Smart Mobility Solutions zoals de AVG en AMR.

Snel

Wouter Tel is productspecialist bij Dymato. Hij geeft aan dat bij Robot A.I. vision de focus ligt op het snel opzetten en makkelijk lokaliseren van diverse vormen van de producten. ‘Vaak moet er een 3D-model worden ingeladen om met behulp van een camera het product dan vervolgens te scannen. Dit kost veel tijd en daarmee wordt de productiesnelheid beperkt. Dit is niet het geval bij de RAIV van Hanwha. Zonder voorprogrammeren kunnen willekeurig gepositioneerde en verschillende voorwerpen zonder voorprogrammeren worden opgepakt’.

Nieuwe lijn Hanwha cobots gepresenteerd bij Dymato

Aparte server

‘We kijken nu naar de robot of cobot als vervanger van de menselijke arbeid. De cobot is de arm, de camera de ogen, alleen de hersens ontbreken nog. De camera is gebaseerd op Artificial Intelligentie. De A.I draait op een aparte server waar de beelden op binnen komen en worden opgeslagen. Zo ziet de robot snel waar het volgende product ligt en dit verhoogt de snelheid van werken. Dit maakt deze cobot zo interessant voor de industrie.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *