NEVAT: Veel vraaguitval door coronacrisis

FME heeft in samenwerking met NEVAT een vijfde onderzoek uitgevoerd onder haar leden naar de impact van COVID-19 op hun bedrijfsvoering. Ondernemers in de technologische industrie blijken vooral last te hebben van vraaguitval, alle respondenten verwachten een omzetdaling door een lagere vraag.

NEVAT: Veel vraaguitval door coronacrisis

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat 43 procent van de ondernemers een lagere omzet verwacht ten opzichte van 2019. Nog eens vijftien procent verwacht op hetzelfde niveau uit te komen. De grootste oorzaak is vraaguitval. Slechts tien procent van de toeleveranciers verwacht ondanks de steunmaatregelen binnen twaalf maanden liquiditeitsproblemen.

Een ander probleem vormt het verhoogd ziekteverzuim. 73 procent van de ondernemers verwacht een omzetdaling als gevolg hiervan. Ook ervaart veertig procent van de ondernemers onnodig ziekteverzuim doordat medewerkers land op de test en uitslag moeten wachten.

Gekeken naar de vooruitzichten denkt 38 procent van de respondenten ook in 2021 last te blijven houden van het maximale aantal medewerkers in een bedrijfsruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *