Minste faillissementen augustus in 21 jaar

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is verder gedaald. Er zijn in augustus 32 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli. Het aantal faillissementen in augustus was het laagste aantal in 21 jaar.

Minste faillissementen augustus in 21 jaar

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Na april 2020 daalde het aantal faillissementen vier maanden op rij en bereikte in augustus 2020 het laagste aantal na augustus 1999.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in augustus 165 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 39. Dat zijn er evenveel als in juli.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

In de industrie nam het aantal faillissementen af van zeventien naar twaalf. In de bouwnijverheid nam het aantal faillissmenten juist toe, van vijftien naar twintig.

Atradius meldde eerder al dat het steunpakket van de overheid effectief is, waardoor een sterke stijging van faillissementen in voorkomen. Op de lange termijn zal er echter wel een toename komen van het aantal faillissementen stelt Atradius, voor Nederland wordt een stijging van vier procent verwacht in 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *