Metaalbewerkingsmachines en gietovens voor weinig

Het industriële veilinghuis Surplex organiseert op 2 en 4 december twee veilingen die interessant kunnen zijn voor de maakindustrie. Op 2 december gaan machines en gereedschap van metaalbedrijf en kopergieterij LDM onder de hamer. Op 4 december volgt de inventaris van Profiel Geleen bv, een bedrijf dat staalconstructies voor dak- en gevelbekleding produceerde.

Metaalbewerkingsmachines en gietovens voor weinig
Enkele van de kavels van LDM. (Foto: Surplex)

Metaalbedrijf en kopergieterij LDM uit Drunen (NL) werd hard geraakt door de coronacrisis. Met het instorten van de koperprijzen heeft het bedrijf noodgedwongen de activiteiten moeten stoppen.

Surplex biedt online 346 kavels aan met inventaris van LDM, waaronder gietovens, persinstallaties, heftrucks, bovenloopkranen, warmhoudovens, werkbanken en handgereedschap. Ook worden er zeven grote machines om koper mee te gieten verkocht. Martijn van Schie, acquisition manager bij Surplex, geeft aan dat hiervoor specifieke bedrijven zijn benaderd, aangezien er wereldwijd maar acht bedrijven in deze sector actief zijn.

Ook Profiel Geleen werd getroffen door de coronacrisis en zo het aantal opdrachten in zoverre teruglopen dat er geen andere mogelijkheid meer was dan sluiten. Het bedrijf maakte, leverde en monteerde staalconstructies voor dak- en gevelbekleding. De tweehonderd online kavels bevatten onder andere boor- en schroefmachines, zetbanken, handgereedschap (Makita en Hitachi), metaalbewerkingsmachines en een guillotineschaar. Daarnaast worden er ook auto’s met aanhangwagens en kantoormeubilair geveild. ‘Wij zien tot nu toe al bovenmatig veel buitenlandse interesse voor de metaalbewerkingsmachines. Nederlandse machines doen het altijd goed op veilingen, ze worden namelijk goed onderhouden en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen,’ aldus Van Schie.

Praktische informatie

Op 30 november vindt tussen 10 en 16 uur een kijkdag plaats in Drunen voor de kavels van LDM, de online veiling sluit op 2 december vanaf 10 uur.

Op 2 december is er een kijkdag in Geleen van 10 tot 15 uur, de online veiling voor de kavels van Profiel Geleen sluit op 4 december vanaf 10 uur.

Aanmelden voor de kijkdagen kan via salesnl@surplex.com. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *