Materialise verwerft optie om Link3D te kopen

Materialise, een wereldwijde leider in 3D-printoplossingen, heeft een optie verworven om Link3D Inc. te kopen, een bedrijf dat actief is op het gebied van additieve workflow- en manufacturing execution systems (MES).

Materialise verwerft optie om Link3D te kopen
Foto: Materialise

De overname zal Materialise nog beter in staat stellen om bedrijven te helpen controle te krijgen over hun productievloer wanneer ze hun additive manufacturing (AM) capaciteit opschalen naar volumeproductie. Daarnaast zal de overname Materialise in staat stellen om haar routekaart te versnellen om cloud-gebaseerde toegang te bieden tot haar geïntegreerde softwareplatform. Ook wordt verwacht dat het industriële klantenbestand van Materialise in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific wordt uitgebreid en dat Link3D-klanten een naadloze verbinding krijgen met de Magics 3D-print suite van Materialise.

Fried Vancraen, CEO van Materialise: ‘Deze overeenkomst benut de synergie tussen beide bedrijven en zal ons helpen om een deel van de complexiteit weg te nemen die gepaard gaat met het opschalen van 3D-printen als onderdeel van een connected, industrieel productieproces.’

Link3D biedt additieve MES-workflowsoftware om bedrijven te helpen hun digitale productieactiviteiten te schalen over complexe toeleveringsketens en IT-omgevingen heen. De MES- en workflowoplossingen van Link3D helpen bij de algemene invoering van AM voor serieproductie in belangrijke productiesectoren, waaronder ruimtevaart, automobielindustrie, consumentenmarkt, medische sector en energiesector.

Workflows stroomlijnen

3D-printen blijft de fabrieksvloer transformeren nu bedrijven steeds vaker 3D-printen gebruiken voor grootschalige productie. Naarmate deze bedrijven hun 3D-printing processen opschalen en integreren met bestaande productie-infrastructuren, worden ze echter geconfronteerd met steeds diversere, complexere en meer gedistribueerde productie-omgevingen. Materialise en Link3D bieden elk MES-oplossingen die deze organisaties helpen controle te krijgen over hun productievloer. De synergie tussen de twee bedrijven zal Materialise in staat stellen om klanten te helpen hun AM capaciteit te schalen over complexe toeleveringsketens met een grotere operationele uitmuntendheid.

Link3D CEO Shane Fox: ‘Door samen te werken met Materialise, een wereldwijde pionier in de 3D-printing industrie, verwachten we onze gecombineerde gebruikers toegang te kunnen bieden tot een robuuste en uitgebreide manufacturing suite van oplossingen, waarmee ze Additive Manufacturing naar het volgende niveau kunnen tillen’, aldus Link3D Co-Founder en CTO Vishal Singh.

Software platform strategie

De potentiële overname zal naar verwachting ook Materialise’s platformstrategie versnellen om bedrijven cloud-gebaseerde toegang te bieden tot haar uniforme softwareplatform. Sommige bedrijven waren al begonnen met hun digitaliseringsreis voordat de pandemie toesloeg, maar COVID-19 heeft dit proces versneld en de voordelen van het nastreven van digitale transformatiemogelijkheden benadrukt.

Materialise heeft een ambitieuze routekaart uitgestippeld om haar volledige softwaresuite naar een SaaS-model te laten evolueren en haar klanten cloudgebaseerde toegang te bieden tot een volledig platform van softwaretools om het 3D-printproces efficiënter te beheren en te controleren. Dit cloud-gebaseerde softwareplatform zal klanten uit verschillende industrieën, van lucht- en ruimtevaart en automotive tot point-of-care 3D-printing, naadloos en efficiënt toegang bieden tot de complete en geïntegreerde 3D-printing softwaresuite van Materialise. Dit platform zal klanten ook in staat stellen om te profiteren van de nieuwste software-innovaties en hen in staat stellen om hun activiteiten te schalen op basis van hun huidige behoeften.

Materialise heeft onlangs verschillende cloud-gebaseerde softwareoplossingen aangekondigd, waaronder Magics Storefont, een volledige e-commerce en CRM-oplossing in één platform; en de Process Tuner, een intuïtief online platform dat helpt bij het versnellen van de procesafstemming die nodig is voor massafabricage van 3D-geprinte onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *