Materialise oefent optie uit om Link3D over te nemen

Materialise, wereldwijd actief met 3D-printoplossingen, is overeengekomen om haar optie uit te oefenen voor de overname van Link3D, een additive workflow en digitaal manufacturing softwarebedrijf dat klanten in belangrijke productiesectoren ondersteunt bij het schalen en integreren van hun AM-operaties over complexe toeleveringsketens en IT-omgevingen heen.

Materialise oefent optie uit om Link3D over te nemen
Foto: Materialise

De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond. Materialise zal 100% van de aandelenbelangen van Link3D verwerven voor 33,50 miljoen Amerikaanse dollar (29,82 miljoen euro).

Voortbouwend op het succes van haar bestaande additive manufacturing (AM) softwaresuite, heeft Materialise een cloud-gebaseerde platformstrategie uitgestippeld. Het Materialise softwareplatform zal bedrijven cloud-gebaseerde toegang bieden tot een continu groeiende set van digitale tools, waarmee gebruikers hun 3D-printing processen kunnen personaliseren en beheren en hun workflows kunnen stroomlijnen. De overname van Link3D zal de creatie van het Materialise softwareplatform versterken en versnellen, met name voor bedrijven die hun additive manufacturing operaties opschalen naar volumeproductie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *