Langdurige daling aantal faillissementen lijkt voorbij

Er is een einde gekomen aan de langdurige daling van het aantal faillissementen, met de sterkste stijging sinds het begin van de coronapandemie in Nederland. Het aantal faillissementen is gestegen, van 99 in oktober 2021 naar 153 in november 2021. Dit aantal is echter nog relatief laag in vergelijking met de periode van voor corona, toen er maandelijks ongeveer 250 faillissementen werden vastgesteld.

Langdurige daling aantal faillissementen lijkt voorbij

Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over november 2021. Verder waren er in november 20.275 starters, dat is één procent minder dan in november 2020.

KVK heeft prof. dr. Erik Stam, hoogleraar Strategie, Organisatie en Ondernemerschap aan de Utrecht University School of Economics, gevraagd de cijfers uit het Trendrapport Bedrijfsleven te duiden. ‘Het gaat nog om kleine aantallen, een stijging van 99 faillissementen in oktober naar 153 faillissementen in november. Het aantal stoppers is licht toegenomen met 5 procent ten opzichte van oktober. Toch blijft het totaal aantal ondernemingen in Nederland stijgen doordat het aantal starters ook in november nog steeds substantieel hoger is dan het aantal stoppers.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.