Kunststoffenbeurs voelde als vanouds

Na bijna twee jaar afwezigheid vond op 15 en 16 september de 22e editie van de Kunststoffenbeurs plaats. Organisator Mikrocentrum kijkt terug op een geslaagde editie. De vakbeurs was weer als vanouds dé ontmoetingsplek voor de kunststof- en rubberindustrie.

Kunststoffenbeurs voelde als vanouds
Foto: Mikrocentrum

Publiekstrekkers dit jaar waren het Machineplein, de Rethink Expo en de keynotes door ASML, Moba Group, Plarebel en Deceuninck. ‘We zijn ontzettend trots dat we de gehele kunststof- en rubberindustrie eindelijk weer bij elkaar mochten brengen, zeker in deze spannende tijden. Netwerken en kennisdelen is essentieel voor zowel de technologische als economische vooruitgang en wij zijn dan ook blij dat we dit weer konden faciliteren. Daar hebben we samen met de Brabanthallen intensief naartoe gewerkt’, aldus Timo van Leent, Manager Kunststoffenbeurs bij Mikrocentrum. 

Naast actuele thema’s als nieuwe materialen, machines en machinebouw, kostprijsbesparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling, reshoring en smart industry, stonden ook mondiale thema’s als verduurzaming, recycling en biobased materialen in de schijnwerpers. De kunststof- en rubberindustrie maakt bijzondere en waardevolle producten die niet weg te denken zijn uit de moderne samenleving. Met het Rethink Plastics initiatief toont de industrie dat zij verduurzaming hoog op de agenda zetten en voortdurend zoekt naar verdere verbetering van processen en producten. Van grondstofproducenten tot fabrikanten tot recyclers: overal wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en verantwoorde industrie. De Rethink Expo op de beursvloer inspireerde bezoekers door hen de veelzijdigheid en het duurzame, innovatieve karakter van de kunststof- en rubberindustrie uitgebreid te laten ervaren aan de hand van de 5 RE’s: REuse, REcycle, REdesign, REnew en REduce. 

200 exposanten en uniek Machineplein

Dat de ontwikkelingen en technologische innovaties binnen de kunststof- en rubberindustrie de afgelopen twee jaar niet stil hebben gestaan was te ervaren op de volle beursvloer. De meer dan 200 exposanten pakten dit jaar flink uit en toonden met trots hun nieuwste producten en oplossingen op het gebied van kunststoffen, rubber, matrijzen, spuitgieten, extrusie, productontwikkeling en productie. Voor het eerst konden bezoekers ook werkende machines ontdekken tijdens de Kunststoffenbeurs. Op het nieuwe Machineplein demonstreerden 15 machineleveranciers hun nieuwste innovaties aan het publiek. Timo van Leent: ‘Ik ben enorm trots dat we dit jaar voor het eerst een groot plein op de Kunststoffenbeurs hebben waar bezoekers niet alleen machines konden zien, maar ook echt werkend konden ervaren. Samen met Arburg, BMB, Boy Benelux, CS Plastics, Engel Benelux, Equip-Plast, Ferlin Plastics Automation, Kotraco Plastics Machinery, KrausMaffei Group Benelux, Moretec Plastic Machinery, ORA Machines, PlastiKCs, Robotech, Sepro Group en Thiele&Kor Plastics Machinery hebben we iets heel moois en unieks neer kunnen zetten.’

België als partnerland

België stond als eerste partnerland centraal tijdens de Kunststoffenbeurs. De Belgische kunststof- en rubberbedrijven spelen een belangrijke rol binnen de industrie en zijn verantwoordelijk voor vele ontwikkelingen en innovaties. Belgische exposanten, kenniscentra en bezoekers zijn bovendien al jaren goed vertegenwoordigd op de beurs. Met keynotes van Plarebel en Deceuninck, het Belgisch Kennis Paviljoen en extra herkenbaarheid van Belgische exposanten en sprekers, werd het partnerland in de schijnwerpers gezet. 

Drie beurzen onder één dak

Mikrocentrum organiseerde de Kunststoffenbeurs tegelijkertijd met Materials+Eurofinish+Surface. Ook de Nederlandse Metaal Dagen, georganiseerd door United Industrial Fairs, vond tegelijkertijd plaats. Bezoekers en exposanten kregen hierdoor de unieke gelegenheid om alle drie de beurzen in een of twee dagen onder een dak te bezoeken. Dit maakte dat men op een effectieve manier een compleet beeld kreeg van de laatste innovaties binnen de industrie, efficiënt kon netwerken en snel kennis op kon doen.

Kunststoffenbeurs 2022

De volgende editie van de Kunststoffenbeurs staat gepland op 14 en 15 september 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)