Kumij neemt productie SGBA over

Het bestuur van SGBA, Stichting voor Gemeenschappelijk Beheer en Administratie, heeft het voornemen om per 1 januari 2009 de productie van kunststof kozijnen van SGBA te integreren in Kumij bv, producent van kunststof kozijnen te Groningen.

SGBA heeft gedurende zeven jaar kunststof kozijnen geproduceerd voor haar eigen projecten. De woningbouwcorporatie had bij de productie van kunststofkozijnen een unieke positie; zij was een van de weinige corporaties die zelf in de behoefte naar kunststof kozijnen kon voorzien. Daarnaast kon zij snel en flexibel reageren op de vraag naar kunststofkozijnen. Door ontwikkelingen in de markt is echter besloten deze activiteit te beƫindigen en over te dragen aan Kumij.

Drie divisies

Kumij, sinds 2004 onderdeel van Rollecate Group, heeft al meer dan 25 jaar ervaring met de productie van hoogwaardige kunststof kozijnen die in heel Nederland op vakkundige wijze gemonteerd worden. Dankzij Kumij’s toetreden tot de Rollecate Group kan het bedrijf profiteren van extra faciliteiten zoals een eigen opleiding- en testcentrum en kennis op het gebied van projectrealisatie in de gevelbranche. Rollecate zelf heeft al ruim 50 jaar ervaring in kozijnen en gevels en is sinds de oprichting in 1954 uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met meer dan zevenhonderd medewerkers. In de Rollecate Group zijn drie divisies vertegenwoordigd: aluminium, staal en kunststof, waarvan de laatste volledig door Kumij wordt behartigd.

Geheel nieuw product

In het pand van SGBA in Zuidbroek zal door Kumij een geheel nieuw product geproduceerd gaan worden. Samen met profielleverancier Profine Nederland is Kumij twee jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe serie profielen, gekenmerkt met een rechte dagkant. Deze serie is onder de naam Cube (een verwijzing naar het Engelstalige woord Cube dat blok, kubusachtige vorm betekent) op de markt gebracht. De eindafwerking van de Cube kozijnen zal vanaf 2009 grotendeels in Zuidbroek gaan plaatsvinden.

Win-win situatie

Voor de medewerkers van SGBA zal de overname van haar kunststof productieactiviteiten door Kumij geen consequenties hebben. Naar verwachting zal hiermee in de toekomst zelfs meer werkgelegenheid in de regio worden gecreƫerd. Beide partijen zijn er daarom van overtuigd dat deze overname van activiteiten voor beide bedrijven een win-win situatie zal opleveren.