Koninklijk bezoek voor Veluw Metal Creations

Veluw Metal Creations (VMC) uit Nieuwkuijk had deze week bijzonder bezoek. Niemand minder dan Koningin Máxima kwam op bezoek, op uitnodiging van MKB-Nederland en Koninklijke Metaalunie.

Koninklijk bezoek voor Veluw Metal Creations
Foto: Veluw Metal Creations/LinkedIn

De Koningin liet zich voorlichten over de werkzaamheden van VMC en sprak met hen over duurzaam ondernemen en de coronacrisis en de gevolgen daarvan op de metaalsector.

Tijdens een rondleiding werden verschillende duurzame toepassingen besproken. Zo wordt er gewerkt met intelligente software om het vrijkomen van restmateriaal en afval tijdens het productieproces tot een minimum te beperken. De locatie is volledig voorzien van LED-verlichting en op het dak van de fabriek zijn 7.612 zonnepanelen aangebracht met een piekvermogen van 2.359.720 watt.

Na de rondleiding nam Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met naast eigenaarArie van Veluw de ondernemers Jos Spapens (Lightronics) en Johan Vissers (JT Techniek) om te horen hoe zij investeren in vernieuwing en ondernemerschap. Ook Leendert-Jan Visser (MKB-Nederland), Meiny Prins (Nederlands Comité voor Ondernemerschap) en Godfried Kaanen (Koninklijke Metaalunie) namen deel aan het gesprek. Hierin werd onder andere gesproken over het Project Duurzaam Energie Besparen, een initiatief van MKB-Nederland dat ondernemers online helpt bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Ook werd er gesproken over schaarse grondstoffen en uitdagingen bij het vinden van goede medewerkers en regels rondom aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *