Klaar voor de toekomst met 15 nieuwe spuitgietmachines

Akroh Industries werd begin dit jaar voor de tweede keer op rij uitgereoepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De spuitgietexpert en halsbandproducent kan nog even flink verder groeien, nu er maar liefst vijftien nieuwe spuitgietmachines zijn geplaatst.

Klaar voor de toekomst met 15 nieuwe spuitgietmachines
CEO Arend-Jan Horst in de nieuwe hal van Akroh. (Foto: Akroh Industries)

Naast de spuitgietmachines heeft het bedrijf geïnvesteerd in automatisering, door middel van robots, vier bovenloopkranen en een kraanbaanconstructie van twee keer zeventig meter. Hiermee kunnen matrijzen van twaalf ton in de spuitgietmachines worden geplaatst.

Onder de vijftien nieuwe spuitgietmachines is de grootste die Akroh ooit in het bezit heeft gehad, namelijk een van veertien meter lang, drie meter breed en 75 ton zwaar. Hiermee kunnen kunststof producten van 6500 gram worden gemaakt, met een sluitkracht van 1200 ton.

Binnenkort wordt de hele spuitgietproductie naar het pand van 13500 m2 aan de Marsweg verplaatst en worden de machines in gebruik genomen. Hier zal uiteindelijk ook het hoofdkantoor van Akroh zich vestigen begin volgend jaar, wanneer ook het tienjarig jubileum wordt gevierd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *