Keter Nederland sluit kunststoffenfabriek: 33 banen verloren

De kunststoffenfabriek van Keter Nederland in Enschede, waar voorheen de Hartman tuinmeubelen werden geproduceerd, sluit de deuren. Met de sluiting verliezen 33 medewerkers hun baan.

Keter Nederland sluit kunststoffenfabriek: 33 banen verloren
In de fabriek werden onder andere tuinmeubelen gemaakt. (Foto: Keter Nederland)

Dat meldt Tubantia. Waar lange tijd Hartman producten werden gemaakt in de fabriek, met op het hoogtepunt zo’n 250 medewerkers, werd de fabriek in 2011 gekocht door Keter. Het bedrijf produceerde in Enschede onder andere Jardin tuinmeubelen en Curver opbergboxen. Het rendement bleef echter mager.

Aan Tubantia vertelt Ronny Braem, operationeel directeur bij Keter, dat er sprake was van overcapaciteit, met machines die tussen mei en september te vaak stil stonden. Dit gold niet alleen voor de vestiging in Enschede, maar ook voor de fabriek in Rijen. Pogingen om nieuwe doelgroepen aan te boren, zoals de productie van kunststof panelen voor koelwagens, leverden niet het gewenste resultaat.

Zodoende sluit de vestiging in Enschede de deuren en verhuizen de spuitgietmachines naar de fabriek in Rijen. Voor de 33 medewerkers die hun baan kwijt raken wordt er gekeken naar een sociaal plan, in samenspraak met de ondernemingsraad en vakbonden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *