Ivo Lubbers beste lasser van Nederland

Foto van: Rolf Elling
Geschreven door Rolf Elling

Ivo Lubbers van scholengemeenschap Reggesteyn mag zich “De beste lasser van Nederland voor VMBO en praktijkscholen” noemen met MAG-lassen. Met een 8,5 gemiddeld voor alle lassen scoorde hij het beste van de negen deelnemers aan de finalewedstrijd op 12 maart bij Smeot in Hengelo.

Auteur: Rolf Elling

Tags:
Alle winnaars bij elkaar. Ivo Lubbers, met beker, werd de beste lasser van Nederland. (Foto: Rolf Elling)

Vier regionale wedstrijden gingen aan de finale vooraf. In totaal streden er 103 getalenteerde jongeren mee voor een plek in de finale. Hier waren vijf deelnemers actief in het MAG-lassen en vier in TIG. Er moest een metalen kachel in elkaar worden gelast en de beoordeling betrof elf lassen. De beoordeling werd aan het einde van de middag gedaan door Hugo Rijsman en Richard Roolvink. Beiden hebben veel ervaring op lasgebied, zo hebben ze meegedaan aan diverse EK en WK laswedstrijden voor Skills en Vakkanjers. Rijsman is inmiddels project engineer bij Newes en Roolvink is project begeleider en kwaliteitsmedewerker.

De organisatie lag in handen van het Nederlands instituut voor Lastechniek, NIL. NIL wil samen met de scholen, de sponsoren en de wedstrijdlocaties een bijdrage leveren om jonge mensen te enthousiasmeren om te kiezen voor een vak in de lastechniek. Alleen met voldoende nieuwe instroom van jonge vakmensen is de continuïteit van lastechnische bedrijven en de lasindustrie in Nederland gewaarborgd.

Foto: Rolf Elling
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *