Hoppenbrouwers Techniek opent technische praktijkschool in Sittard

Om te kunnen groeien van 19 naar 40 vestigingen en 5000 medewerkers verspreid over het land, zijn goed opgeleide medewerkers onontbeerlijk voor Hoppenbrouwers Techniek. Hiervoor opent het bedrijf een nieuwe praktijkschool, de zestiende al, aan de Nusterweg in Sittard.

Hoppenbrouwers Techniek opent technische praktijkschool in Sittard
Burgemeester Hans Verheijen opent de nieuwe vestiging in Sittard. (Foto: Hoppenbrouwers Techniek)

Diverse leerlingen hebben zich al aangemeld voor het nieuwe schooljaar. In de praktijkschool vlakbij de A2 in het hart van Limburg is nog plek voor acht technische enthousiastelingen.

Hoppenbrouwers streeft ernaar om in al haar vestigingen in Nederland een praktijkschool te openen. De technisch dienstverlener gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. Om meer jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek wordt veel geïnvesteerd in het contact met scholen, snuffelstages en de eigen vakkundige praktijkscholen.

Vestigingsleider Roy Rijks geeft aan: ‘Met de opening van een eigen praktijkschool kunnen we iedereen met interesse in elektrotechniek zelf opleiden. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier zorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en zorgt Hoppenbrouwers voor doorstroom in de technische sector. Bovendien voorkomen we op deze manier dat kennis en ontwikkeling stagneert.
Vanzelfsprekend zijn zij-instromers en andere vak-techneuten evengoed meer dan welkom in ons bedrijf.’

Ook burgemeester Hans Verheijen is enthousiast over de opening: ‘Nergens in Limburg is de concentratie van bedrijventerreinen zo groot als in Sittard-Geleen. Hoppenbrouwers is een mooie toevoeging in deze regio die bekend staat als bruisende werkgeversomgeving. Jullie mogen trots zijn op dit mooie pand.’  

Ruimte om te groeien

Sinds de overname van Hatulek twee jaar geleden, was Hoppenbrouwers Techniek volop bezig met de verbouwing in een nieuw pand en de realisatie van de praktijkschool in Sittard. Henny de Haas, algemeen directeur bij Hoppenbrouwers, vertelt trots: ‘Er staat een gloednieuw pand dat door de strakke belijning en het vele glaswerk zichtbaar klaar is voor de toekomst. Het pand beslaat 3100 m2 en geeft ons letterlijk de ruimte om te groeien, voor zowel de praktijkschool als de uitbreiding van onze dienstverlening in deze regio.’ Hoppenbrouwers Techniek in Sittard is een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met andere vestigingen. Met bijna veertig medewerkers (exclusief stagiaires en bijbanen) focust het bedrijf zich op ontwerp, uitvoering, nazorg en exploitatie van totaalconcepten, gespecialiseerd in industriële automatisering, beveiliging, technisch beheer en kortlopende projecten in elektrotechniek.

Ambities richting 2025

Het nieuwe pand en de praktijkschool in Sittard zijn onderdeel van het vijf-jaren plan van de vestiging. Vestigingsleider Roy licht toe: ‘Jeugd enthousiasmeren, medewerkers inspireren en klanten ontzorgen zijn onze drijfveren. In 2025 willen we meer dan verdubbelen in het aantal medewerkers  naar 100 collega’s. We willen dan de beste opleidingspartner zijn voor scholen, maar ook behoren tot de top-3 van beste werkgever en beste technisch dienstverleners in de regio.’ 

Deze regionale groeiambitie sluit naadloos aan bij de visie van Hoppenbrouwers Techniek om in 2030 een landelijk opererend technisch installatiebedrijf te zijn waarbij de lokale geworteldheid voor zowel medewerkers, klanten als scholen gewaarborgd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.