Groot tekort aan machinemonteurs

Dankzij de coronacrisis heeft menigeen zijn of haar baan verloren en is de werkeloosheid sterk toegenomen. Toch zijn er ook nog beroepen met een hoge baankans, waar zelfs sprake is van tekorten.

Groot tekort aan machinemonteurs

Dat blijkt uit de spanningsindicator van het UWV. Hierin wordt de verhouding tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt getoond. In de afgelopen drie maanden nam het aantal werklozen met bijna honderdduizend toe. Dit komt met name doordat meer mensen op zoek ging naar werk dan dat er mensen stopten met zoeken naar een baan. Per saldo groeide de werkloosheid hierdoor in de afgelopen drie maanden met 88 duizend mensen.

Dat er een tekort is aan verpleegkundigen zal niemand zijn ontgaan. Maar voor welke functies in de maakindustrie is er grote kans op een baan?

Er is een krapte op de arbeidsmarkt voor de volgende beroepen: metaalbewerkers en constructiemedewerkers, managers productie, loodgieters en pijpfitters, lassers en plaatbewerkers, ingenieurs (geen elektrotechniek).

Beroepen waar een schreeuwend tekort aan medewerkers is zijn: machinemonteurs, elektrotechnisch ingenieurs, elektriciens en elektronicamonteurs, bouwarbeiders afbouw.

En tot slot, hulpkrachten in de bouw en industrie zijn er ruim voldoende, dus in die richting kun je het beter niet zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *