Groeikapitaal voor Olmia Robotics

Olmia Robotics is een snelgroeiende system integrator van industriële automatiseringsoplossingen op basis van collaboratieve robot technologie. Het bedrijf ontvangt nu groeikapitaal van F3 Capital.

Groeikapitaal voor Olmia Robotics
Foto: Olmia Robotics

Collaboratieve robots – of cobots – zijn een betaalbare oplossing om processen te automatiseren en medewerkers te ondersteunen. Cobots zijn relatief klein, inzetbaar op verschillende plekken, in staat om uiteenlopende taken uit te voeren en bovenal veilig. De investering van F3 Capital stelt Olmia in staat de organisatie verder op te schalen, en te investeren in commerciële slagkracht en product & technologieontwikkeling.

Olmia heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt sinds de oprichting vijf jaar geleden. De onderneming heeft zich afgelopen jaren weten positioneren als marktleider in Nederland. De cobotmarkt is sterk in ontwikkeling en groeit met veertig procent per jaar. Peter van Olm, directeur Olmia Robotics: ‘Steeds meer MKB bedrijven zien de voordelen van cobots als automatiseringsoplossingen en bovendien gaan de ontwikkelingen van cobot-technologie heel hard.’

F3 Capital is een ondernemende investeringsmaatschappij die investeert is goed gepositioneerde ondernemingen actief in snelgroeiende industrieën. F3 Capital committeert significant kapitaal aan ondernemingen om de groeiagenda van bedrijven te financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *