Fries maakbedrijf neemt Duitse fabrikant werkplaatsapparatuur over

Het Friese maakbedrijf Stertil Group, gespecialiseerd hefbruggen voor de automotive, neemt het Duitse Beissbarth Automotive Testing Solutions over. Dit heeft Stertil Group – onderdeel van Citadel Enterprises, begin dit jaar bekend gemaakt.

Stertil Group, gevestigd in het Friese Kootstertille, is op overnamepad. In februari 2022 nam het al Nussbaum Automotive Lifts uit Kehl (Duitsland) over, een bedrijf met expertise in het heffen van het lichte segment voertuigen. Dit jaar is ook Beissbarth aan het bedrijf toegevoegd.

Beissbarth uit München is fabrikant van moderne test- en serviceapparatuur in het premium segment voor  automotive werkplaatsen en OEM’s (Original Equipment Manufacturers). Dit omvat producten voor wieluitlijning, rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), koplamp afstelapparatuur, remmentesters, hefbruggen en machines voor wielservice en diagnose.

Stertil Group is wereldwijd aanwezig met haar zware hefsystemen voor de automobielindustrie onder de productmerken Stertil-Koni, Nussbaum, Stertil Dock Products and Stokvis Service. De productie vindt plaats in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en China.

Totaal werkplaatspakket

Deze volgende acquisitie toont volgens het bedrijf aan dat de Stertil Group zich inzet voor de voortdurende investering in het leveren van werkplaatsequipment voor bedrijven, hoogwaardige automerken en OEM-fabrikanten wereldwijd.  ‘Ons langetermijndoel is om de onderhouds-, service- en reparatie-industrie, evenals wereldwijde OEM’s, complete oplossingen voor werkplaatsuitrusting te bieden die nu waarde toevoegen en klaar zijn voor de toekomst in welke technologische richting de industrie zich ook ontwikkelt’, laat Bennie Stapensea van Stertil Group weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *