Formnext gaat digitaal

Onder de naam Formnext Connect zal de beurs Formnext dit jaar digitaal plaatsvinden. Hiertoe is besloten door de Messe Frankfurt naar aanleiding van het toenemende aantal coronabesmettingen wereldwijd en de hiermee samenhangende toename van reisrestricties.

Formnext gaat digitaal
Formnext 2019 (Foto: Mesago / Mathias Kutt)

In eerste instantie zou de beurs een hybride variant krijgen dit jaar. Er was een nieuwe lay-out bedacht voor de beurs, nieuwe standbouwpakketten werden gepland en de hygi├źnemaatregelen uitgewerkt. Met de huidige stijging van de besmettingscijfers is de fysieke beurs echter komen te vervallen.

‘In de loop van de crisis heeft de additievenindustrie duidelijk het potentieel aangetoond dat ligt in een flexibele, gediversifieerde en gedecentraliseerde productie. Het lijdt geen twijfel dat AM een van de toonaangevende technologie├źn zal zijn die de weg uit de recessie zal wijzen. Het zal een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van nieuwe producten, het ontwerp van veerkrachtige toeleveringsketens en de ontwikkeling van duurzame bedrijfsmodellen’, zegt Sascha F. Wenzler, Vice President Formnext Mesago Messe Frankfurt.

‘Een uitwisseling tussen technologieaanbieders en gebruikers is hiervoor absoluut noodzakelijk en we steken nu al onze energie in de realisatie van een virtueel Formnext, de Formnext Connect’, vervolgt Wenzler. ‘Het wordt aan het einde van het jaar het centrale virtuele platform voor zakelijke en kennisuitwisseling voor de wereldwijde AM-gemeenschap.’

Formnext Connect start vanaf 10 november 2020 als een virtueel evenement en zal een breed scala aan digitale diensten aanbieden. Deze omvatten exposantenpresentaties in showrooms (producten, informatie, video’s, chatfunctie, leadgeneratie / leadtracking), intelligente matchmaking met alle deelnemers ondersteund door AI, live streaming en on-demand content van het ondersteunende programma en webinars, evenals de planning / toewijzing van afspraken voor online vergaderingen met exposanten. Meer details volgen binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *