Fanuc ontvangt order voor 500 robots voor Ford

Automatiseringsspecialist en fabrikant van industriële robots Fanuc heeft een order van vijfhonderd robots binnengehaald. Deze robots gaan in de Keulse fabriek van Ford helpen bij de bouw van carrosserieën voor elektrische auto’s. Naar verwachting worden de robots in 2022 geleverd.

Fanuc ontvangt order voor 500 robots voor Ford
Foto: Fanuc

De productiefaciliteit van Ford in Keulen wordt momenteel omgevormd tot het Ford Cologne Electrification Center, een ontwikkelings- en productielocatie voor elektrische voertuigen die de hele Europese markt zal bedienen. De autofabrikant verwacht dat in 2023 het eerste volledig elektrische passagiersmodel van de productielijn van de fabriek zal rollen. Ford heeft ook aangekondigd dat het vanaf 2030 alleen nog batterij-elektrische personenauto’s in Europa zal aanbieden.

In de Verenigde Staten werkt Fanuc al jaren samen met Ford, deze samenwerking wordt nu uitgebreid naar Europa. ‘Fanuc heeft veel ervaring met robotica voor e-mobiliteitstoepassingen’, zegt Ralf Winkelmann, Managing Director van Fanuc Duitsland. ‘We zijn erg blij dat we Ford kunnen begeleiden bij deze toekomstgerichte transformatie.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *