Faillissementen tijdens de coronacrisis

Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt iedere week tijdens de coronacrisis het aantal failliet verklaarde bedrijven bij. In week 25 (15 tot en met 21 juni) waren dit er 72.

Foto: CBS

Dat zijn er volgens het CBS achttien meer dan in week 24 (8 tot en met 14 juni). In week 25 zijn ook twaalf eenmanszaken failliet verklaard, zes meer dan een week eerder.

In de eerste 25 weken van 2020 zijn er 1.871 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 69 meer dan in dezelfde periode van 2019.

Meeste faillissementen in de bouwnijverheid

De bouw had van alle onderscheiden branches de meeste faillissementen, namelijk zestien. Dat waren er tien meer dan in de voorgaande week. Een kwart van de faillissementen in de bouw betrof eenmanszaken. Verder zijn er in de detailhandel dertien zaken failliet gegaan, negen meer dan in week 24. Onder die dertien bedrijven waren er vijf eenmanszaken. De groothandel telde net als in de voorgaande week negen faillissementen. Ook zijn er in de reisbranche vier zaken failliet verklaard in week 25. In de 24 voorgaande weken gingen er in totaal zes bedrijven failliet in deze branche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *