Faillissement voor staalleverancier Centraalstaal

Na het aanvragen van uitstel van betaling valt nu het doek voor Centraalstaal met de aanvraag van het faillissement. Bij de Groningse staalleverancier waren ongeveer zeventig medewerkers werkzaam.

Faillissement voor staalleverancier Centraalstaal
Foto: Centraalstaal

Dat meldt RTV Noord. Aanhoudende verliezen en een gebrek aan orders zouden reden zijn geweest voor de moeilijkheden bij het bedrijf dat gesneden en voorgevormde staalpakketten levert aan de Noordelijke scheepsbouwindustrie. De staalprijs die het afgelopen jaar zo’n beetje verdubbelde hielp ook bepaald niet mee om het tij te keren.

Er is volop belangstelling voor Centraalstaal, zelfs al voordat het faillissement werd aangevraagd, meldt de bewindvoerder aan RTV Noord. Het gaan om strategische bieders en geen opkopers. De bewindvoerder geeft aan dat er vanuit de scheepsbouwindustrie veel behoefte is aan continuïteit bij Centraalstaal. Over mogelijke kopers en voorwaarden wil hij nog niets kwijt.

Centraalstaal is onderdeel van het concern Central Industry Group, waar nog acht andere bedrijven onder vallen die veel actief zijn in de scheepsbouw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *