Extra opdrachten Joint Strike Fighter voor KMWE

KMWE Aero Engine heeft een eenmalige order van enkele miljoenen binnen gekregen van het Amerikaanse Pratt & Whitney voor het produceren van onderdelen voor de uitlaat van de Joint Strike Fighter (JSF).

Extra opdrachten Joint Strike Fighter voor KMWE
Foto: MKWE

KMWE had al een langdurig contract met Pratt & Whitney voor de levering van vier onderdelen. Daar komt nu de eenmalige order voor de productie van vijf andere hightech onderdelen voor de uitlaat bij. KMWE hoopt dat de order mogelijk overgaat in een langetermijncontract. Zo levert de huidige order al gedurende twee jaar extra werk op.

‘We hebben met name in personeel geĆÆnvesteerd. Het gaat om hele complexe onderdelen die aan strenge specifieke eisen moeten voldoen. Alleen al voor de ontwikkeling hebben we zo’n vijf tot tien extra engineers aangetrokken’, zegt Grignon van Bakel, commercieel verantwoordelijke voor Aerospace bij KMWE.

De opdracht kwam terecht in Nederland vanwege een schorsing van Turkije uit het F-35 project, nadat het land het Russische luchtafweersysteem S400 aanschafte.

KMWE levert ook onderdelen voor andere partijen uit de vliegtuigindustrie, zoals Boeing, Airbus, General Electric, Rolls-Royce en GKN Aerospace. Daarnaast leveren zij componenten aan de medische industrie en onderdelen aan chipmachinefabrikant ASML.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *