Export groeit met vijf procent in augustus

Het volume van de goederenexport was in augustus 5,0 procent groter dan in augustus 2020, meldt het CBS. Er zijn vooral meer machines, chemische en metaalproducten geëxporteerd.

Export groeit met vijf procent in augustus

Ten opzichte van augustus 2019 lag de export 1,7 procent hoger. Het volume van de import was in augustus 6,1 procent groter dan in augustus 2020 en 1,1 procent dan in augustus 2019.

Omstandigheden voor export in oktober minder gunstig dan in augustus

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in oktober minder gunstig dan in augustus. Dat komt vooral doordat de groei van de Duitse industriële productie in de radar van oktober kleiner was. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *