Essentra Components neemt Chinese onderdelenfabrikant over

Essentra Components neemt de Chinese onderdelenfabrikant en -distributeur Jiangxi Hengzhu Electrical Cabinet Lock Co over. Met de overname gaat een meerderheidsaandeel voor Essentra Components in het bedrijf gepaard. 

Essentra Components neemt Chinese onderdelenfabrikant over

Verder krijgt Essentra Components beschikking over het bestaande vijfhonderd man tellende werknemersbestand van het bedrijf, evenals het volledige distributienetwerk en de productlijnen. Ook bestaat bij deze deal voor Essentra de mogelijkheid om de volledige eigenaar van het bedrijf te worden op het moment dat een aantal vastgestelde mijlpalen wordt bereikt.

Hengzhu heeft in China een reputatie opgebouwd als vooraanstaande fabrikant van toegangshardware, die het bedrijf produceert in een fabriek in Yichun. De meerderheid (zeventig procent) van Hengzhu’s verkopen vindt binnen de grenzen van China plaats. Dit zorgt voor een stevige basis voor Essentra Components om het merk in een nieuwe markt te introduceren, waar het voorwerk al is gedaan.

De overname geeft Essentra Components de kans om niet alleen zijn klantenbestand uit te breiden, maar ook om bestaande en toekomstige klanten, zowel in Nederland als in de rest van Europa, nieuwe producten te leveren. Dit gaat gemakkelijker nu dat alles onder één bedrijfskoepel valt.

Essentra Components is de afgelopen jaren verder gegroeid dankzij strategische uitbreiding van zowel zijn productaanbod als het distributienetwerk. Bij deze groei hoort ook de introductie van LDPE-onderdelen vervaardigd uit ten minste veertig procent post-consumer gerecycled plastic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *