Ermak met razendsnelle fiberlaser naar Technishow (filmpje)

Ermak, de Turkse fabrikant van plaatbewerkingsmachines, zal tijdens de TechniShow onder andere haar nieuwste Gforce fiberlaser met servo-aandrijving demonstreren. Ermak wordt in de Benelux door Landré uit Vianen vertegenwoordigd.

De Fibermak Momentum Gen-3 Gforce van Ermak heeft hoge snijsnelheden en verplaatssnelheden van 2,5 G waarmee deze tot een van de snelste fiberlasers op de markt behoort. De Turkse fabrikant heeft daarvoor de bestaande fiberlaser uitgerust met Gforce servo-aandrijving waardoor de productiviteit met 15 procent verhoogd kan worden.

De Fibermak Gforce is voorzien van een 2 kW IPG diodelaser en heeft een werktafel van 3.000 x 1.500 mm. De lasersnijder is gebouwd voor een lange levensduur met precisie-onderdelen en de stijve constructie, is in staat om continu en nauwkeurig te werken onder de meest zware omstandigheden.

Besturing

Voor de besturing van de Fibermak vertrouwt Ermak op Beckhoff en zet de fabrikant Alma CADCAM in voor de programmering. Alma is een onafhankelijk en high end CADCAM programmeersysteem, dat ook kokersnijden en 3D buigen voor de kantpers integreert.

Ermak staat op de TechniShow in hal 7, stand B108. 

Ermaksan
Landré