Eerste technologiebeurs na corona dient zich aan

Foto van: Jerom Rozendaal
Geplaatst door Jerom Rozendaal

ABISS startte als experiment in 2016, met 32 partners, en 246 deelnemers, groeide in amper vier edities uit tot een event met 68 partners en 1048 deelnemers op één dag in 2019. Meer dan een verviervoudiging dus in amper drie edities.

Eerste technologiebeurs na corona dient zich aan

Editie vijf van ABISS staat gepland op 8 oktober 2020. Het is de eerste technologiebeurs sinds de uitbraak van de coronacrisis. Dan opent de ABISS netwerkbeurs haar deuren in Kortrijk XPO. Digitalisering en smart factory staan centraal. Na maanden van beursstilte, lijkt de maakindustrie storm te lopen voor een fysiek treffen met leveranciers, collega’s en experts.

Van beursmoeheid kan geen sprake zijn in de maakindustrie. Corona trok een streep door een rits aan beurzen en netwerkevents in de Benelux, zoals ESEF,  Technishow, Pumps&Valves, Metavak en talloze andere maaktechnologiebeurzen.

Hard geraakt

‘We zijn harder geraakt dan welke andere sector’, zegt Karl D’haveloose CEO van beursorganisator Industrialfairs, verantwoordelijk voor ABISS. Industrialfairs kende dit jaar nog een record aantal bezoekers tijdens prototyping-MNE in XPO Kortrijk. Daarna gooide corona roet in het eten.

Strikte voorwaarden

Sinds 1 september zijn beurzen – onder strikte veiligheidsvoorwaarden – weer toegestaan. Volgens experts spelen ze een belangrijke rol in de economie. Ze brengen gemeenschappen samen en vormen zo een krachtige motor voor de economie. Exhibition Manager van ABISS2020, Sven Mollie is het hier roerend mee eens. Mensen in de industrie staan volgens hem te springen te springen om fysiek in contact te treden met klanten, leveranciers en collega’s.

‘Geen enkel digitaal platform en online streaming event slaagt er in om mensen, van nature sociale kuddedieren, te inspireren’, stelt hij. Het bewijs voor deze stelling wordt volgens hem geleverd door de aanmeldingen bij ABISS. Behalve een fysiek bezoek aan de beurs, kunnen geïnteresseerden ook digitaal kennis maken met de exposanten en de expert classes zijn zelfs life te volgen. ‘Sinds de registratie recent van start ging, koos maar liefst 96 procent van de geïnteresseerden voor een fysiek bezoek aan het netwerkevent.’ 

De exposerende bedrijven op de ABISS netwerkbeurs in Kortrijk bieden oplossingen op het gebied van slimme, veilige software, apps en oplossingen voor kritische processen en afdelingen binnen de waardeketen van de fabriek van de toekomst. Zo worden bijvoorbeeld apps, api’s en dashboards getoond die efficiency, KPI’s, OEE in alle geledingen van een bedrijf visualiseren en digitaliseren. Er is daarnaast bijvoorbeeld ook aanbod op gebied van Machine learning, AI en Big Data & Analytics. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *