EasyGrinder slijprobot wint ABB-Robotics Award

Tijdens de jaarlijkse online ceremonie van de ABB Value Providers Award is de EasyGrinder slijprobot van Teqram uitgeroepen tot de meest innovatieve oplossing. ABB-Robotics reikt deze gerenommeerde prijs uit in vijf categorieën aan haar partners, die in 2023 opmerkelijke prestaties hebben geleverd.

Tags:

Craig McDonnell, Managing Director Business Line Industries bij ABB, maakte de winnaar in de categorie ‘Most Innovative Solution’ bekend. ‘Innovatie is een van de drijvende krachten in onze branche, en dat is het domein van creatieve geesten die voortdurend de grenzen verkennen van wat mogelijk is met onze ABB-robots. Deze prijs erkent de opmerkelijke creativiteit en vindingrijkheid in innovatie, die de technologische grenzen van onze ABB-robots verlegt en ons in staat stelt toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten via automatisering.’

Robotiseren zonder programmeren

De Teqram EasyGrinder biedt een volledig autonome oplossing voor het afwerken van plasma- en autogeen gesneden plaatwerkonderdelen, zonder enige programmering of teaching. Voorheen vormde het programmeren van de robot de grootste hindernis om op een kosteneffectieve manier kleine series of enkele stuks te produceren. Teqram heeft de EasyEye 3D vision-sensor met een eigen intelligente robotbesturing ontwikkeld om de ABB-robots autonoom te laten werken, zonder menselijke tussenkomst. Hierdoor kunnen vakmensen zich richten op vakwerk, terwijl saai repeterend werk door robots wordt uitgevoerd. Dit draagt niet alleen bij aan een verbetering van de arbeidsomstandigheden, maar maakt metaalbedrijven ook concurrerender.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *