Drie miljoen voor IQ BLVD vanuit Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

De IQ BLVD in de gemeente Hardenberg krijgt een bijdrage van drie miljoen euro uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Dat heeft de Regio Deal-stuurgroep besloten. Ondernemers bundelen hun krachten rondom innovatie en ondernemerschap op de IQ BLVD. En ze staan er rechtstreeks in verbinding met talent, onderwijs- en kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid.

Drie miljoen voor IQ BLVD vanuit Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe
Foto: IQ BLVD

Ondernemers in de maakindustrie, precisietechnologie, metaalbewerking en kunststof uit de regio Hardenberg hebben de handen ineen geslagen en het initiatief genomen voor de IQ BVLD. Want zij moeten voortdurend een hogere toegevoegde waarde realiseren. Ook moeten deze bedrijven en hun toeleveranciers zich steeds meer onderscheiden in innovatie, design en specialisatie.

De IQ BLVD is de plek waar ondernemers elkaar vinden om samen verder te komen. Op de IQ BLVD werken de ondernemers samen met kennisinstellingen en onderwijs aan digitalisering en aan slimmere, snellere en groenere procestechnologieën. Ook bundelen ze hun krachten als het gaat om ondernemerschap en arbeidsmarktvraagstukken. 

Antwoord

De Hardenbergse ondernemer Frank Wiersma (Itter) is één van de initiatiefnemers van de IQ BLVD: ‘Voor ondernemers in de maakindustrie is het voor de toekomst erg belangrijk om de beschikking te hebben over medewerkers met de juiste opleiding of het juiste kennisniveau. Ook is het voor ondernemers belangrijk om toegang te hebben tot kennis op het gebied van smart industry en de toepasbaarheid. En we moeten samenwerken met andere bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen, maar ook onderling.’

Het antwoord op deze uitdagingen is volgens Frank Wiersma de IQ BLVD. ‘Het is een plek waar alles samenkomt. Met als resultaat een zeer krachtige maakindustrie die als solide basis van blijven dienen voor de regionale economie.’

Op de IQ BLVD vergroten de samenwerkende partijen de wendbaarheid van ondernemers én werknemers. Dankzij digitalisering, robotisering en automatisering ontstaan nieuwe productietechnieken. Met maatwerkopleidingen en onderzoek is de IQ BLVD ook een plek om te leren en te ontwikkelen. Daarmee zorgt de IQ BLVD ook voor een hoger opleidingsniveau.

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

De IQ BLVD is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe is bijna drie miljoen euro gereserveerd voor het totaalproject.

Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen. De IQ BLVD is ontstaan in de regio Hardenberg, met de bedoeling uit te breiden over de gehele regio. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *