Doorstart voor Rademakers Gieterij

Het Drentse metaalbedrijf Rademakers Gieterij, dat in juni failliet werd verklaard, gaat een doorstart maken. Dat meldt directeur Werner Velthuis aan Dagblad van het Noorden.

Doorstart voor Rademakers Gieterij
Foto: Rademakers Gieterij

De producent van hoogwaardig gietijzer en vrachtauto-onderdelen moest in juni ontslag aanvragen voor alle honderd medewerkers toen investeringsmaatschappij Triacta, aandeelhouder van Rademakers Gieterij, niet langer geld in het bedrijf wilde investeren. Met de doorstart krijgen zestig van de medewerkers hun oude baan weer terug.

Opdrachtgevers van het metaalbedrijf maken de doorstart mogelijk door geld te investeren. Voor hen is het van belang dat de productie van benodigde onderdelen voor hun eigen product door blijft gaan. Zo zijn zij verzekerd van de kwaliteit die ze gewend zijn. Daarbij willen de opdrachtgevers de toeleveringsketen graag kort houden, helemaal nu met het coronavirus is gebleken dat de aanvoer vanuit het buitenland grote vertraging kan oplopen.

Velthuis vertelt aan Dagblad van het Noorden dat de doorstart plaats vindt met een goed gevulde orderportefeuille. Door een optimalisatie van het machinepark, die al was gestart voor het faillissement, zal het bedrijf volgens hem ook beter draaien, met lagere loonkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *