DMG MORI stopt activiteiten in Rusland

DMG MORI heeft alle activiteiten in Rusland stopgezet wegens de oorlog in Oekraïne. ‘Wij veroordelen ten stelligste de oorlog van de Russische regering tegen Oekraïne’, laat topman Christian Thoenes aanvullend weten op social media. 

De Japans-Duitse machinemaker DMG MORI heeft 200 mensen op de loonlijst staan in de Russische federatie. Het heeft een fabriek in Ulyanovsk en drie verkoops- en servicepunten in Moskou, Ulyanovsk en Yekaterinburg. 

Uit protest tegen de oorlog in Oekraïne zijn alle activiteiten eind februari stopgezet. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten in Rusland, maar ook voor de levering van machines, onderdelen, componenten en diensten vanuit andere landen. Door de sancties die de afgelopen weken waren ingesteld door het westen was export naar Rusland sowieso moeilijk. 

Ook heeft het bedrijf humanitaire steun toegezegd aan het Oekraïense volk en de vluchtelingen. ‘Wij steunen NGO’s met een gericht steunpakket voor mensen in humanitaire nood’, laat het in een persbericht weten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *