Digital twin-technologie transformeert productieactiviteiten

Digital twin-technologie loopt voorop in de toepassing van Industrie 4.0 om fabrikanten te helpen de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de bedrijfskosten te verlagen, de prestaties te optimaliseren en de manier waarop predictief onderhoud van activa wordt uitgevoerd te transformeren. Naarmate productieprocessen digitaler worden, helpt de digital twin-technologie bedrijven om sneller fysieke gebreken te ontdekken, nauwkeuriger te anticiperen op resultaten en betere producten te ontwikkelen, aldus GlobalData, dat zich richt op data en analyse.

Digital twin-technologie transformeert productieactiviteiten

Abhishek Paul Choudhury, Senior Disruptive Tech Analyst bij GlobalData , licht toe: ‘De belangrijkste factoren die de groei in de digital twins-markt stimuleren zijn de vooruitgang in machine learning (ML) en artificial intelligence (AI) mogelijkheden, Internet of Things (IoT) en uitbreiding van de cloud, evenals de doelstelling om de kosten en tijd voor productontwikkeling te verminderen. De opkomende technologie helpt fabrikanten bij het testen van en communiceren met sensoren die zijn ingebouwd in functionerende producten, biedt real-time inzicht in systeemprestaties en zorgt voor tijdig onderhoud.’

GlobalData’s nieuwste rapport Innovation radar, Physical meets digital: how digital twins help future-proof sectors, belicht hoe verschillende bedrijven digital twins ontwikkelen en adopteren in belangrijke sectoren.

Automotive

BMW gebruikt het Nvidia Omniverse-platform om een complete digitale tweeling van een hele fabriek te ontwerpen om 31 fabrieken te simuleren. Het duo beweert dat alle elementen van het complete fabrieksmodel, waaronder de medewerkers, de robots, de gebouwen en de assemblageonderdelen, kunnen worden gesimuleerd ter ondersteuning van verschillende AI-gebaseerde use cases, waaronder virtuele fabrieksplanning, autonome robots, voorspellend onderhoud en big data analytics.

Gezondheidszorg

GlaxoSmithKline (GSK) werkt samen met Siemens en ATOS om een digitale tweeling van het productieproces van vaccins te testen. GSK is van plan de gegenereerde informatie te gebruiken om de productie te verfijnen met behulp van verschillende modellen en ML-benaderingen. De twin kan de organisatie ook helpen bij het analyseren en modelleren van productieverschillen, wat tegenwoordig een grote uitdaging is voor fabrikanten.

Industriële goederen en machines

Amazon Web Services (AWS) heeft een dienst “AWS IoT TwinMaker” uitgerold om het maken van digitale tweelingen van echte systemen, waaronder fabrieken, industriële apparatuur en productielijnen, te vereenvoudigen. De dienst biedt de nodige tools om digitale tweelingen te bouwen met behulp van bestaande gegevens uit meerdere bronnen, virtuele weergaven van elke fysieke omgeving te creëren en bestaande 3D-modellen te combineren met gegevens uit de echte wereld.

Choudhury concludeert: ‘De toekomst van digitale tweelingen lijkt bijna oneindig, aangezien ze voortdurend nieuwe vaardigheden en mogelijkheden verwerven om de inzichten te produceren die nodig zijn om goederen en processen te verbeteren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *