De toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie

De technologie van kunstmatige intelligentie (KI) biedt enorm veel mogelijkheden. Belangrijk is om te kijken wat deze technologie voor een bedrijf oplevert. Hoe mooi en hoogstaand de technologie ook is, als deze zich niet op een bepaalde manier terugverdient, is het voor een ondernemer niet verantwoord om hierin te investeren.

Teqnow is hét platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert.

In een nieuwe Teqnow-publicatie wordt de toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie voor het industriële mkb praktisch beschreven.

In hoeverre de technologie van KI zich terugverdient hangt af van de aard van de onderneming. Machine- en apparatenbouwers kunnen deze technologie zowel in de producten inbouwen als ook in de eigen productieprocessen toepassen, waardoor het doorgaans sneller interessant wordt om zich te verdiepen in de mogelijkheden van deze technologie. Bij toeleveranciers die onderdelen produceren is het meestal minder snel zinvol om deze technologie te omarmen. Voor alle bedrijven is het zeker interessant dat ze zelf intelligent kijken naar de eigen producten en processen. Zo is snel te achterhalen waar de potentie ligt om producten of processen te verbeteren. Door gericht en intelligent aan het optimaliseren van producten en processen te werken, kan de concurrentiepositie fors versterkt worden. Dergelijke verbeterprocessen beginnen altijd met menselijke intelligentie. Daarna kan worden onderzocht of het zin heeft om deze menselijke intelligentie om te zetten in (of aan te vullen met) een kunstmatige intelligentie. In veel gevallen bieden de huidige productiemachines al mogelijkheden om gebruik te maken van kunstmatige intelligentie.

Het boekje ‘De toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie voor het industriële mkb’ is voor Teqnow-deelnemers gratis beschikbaar door te mailen naar info@teqnow.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *