Corona-editie Nationale Cobot Dag

Om de bekendheid van cobots te verbeteren heeft Olmia Robotics drie jaar geleden de Nationale Cobot Dag in het leven geroepen. De opzet van de Nationale Cobot Dag corona-editie wordt een live uitgezonden rondetafelgesprek, afgewisseld met bedrijfsvideo’s/case studies en demonstraties van cobotsets. 

Corona-editie Nationale Cobot Dag

Er zijn nog steeds veel ondernemers die aan het begin staan van automatisering. Zeker als mkb’er weet je vaak niet waar je moet beginnen, wat de mogelijkheden zijn, wat de voordelen en nadelen van bepaalde vormen van automatisering zijn. Eén van die opties is automatiseren met een cobot in de hoofdrol. En die collaboratieve robotarm is nog steeds niet overal bekend. Daarom startte Olmia Robotics met de Nationale Cobot Dag. Een dag die in het teken staat van deze collaboratieve robotarm.

De verschillende merken en typen, de randapparatuur en verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden komen allemaal aan bod. Ondernemers die geïnteresseerd zijn om hun productie naar een hoger plan te trekken konden op deze dag zelf ervaren hoe een cobot werkt en ideeën opdoen voor welke taken ze een cobot kunnen gebruiken om repetitieve taken te automatiseren. Aangezien al aangekondigd is dat de coronamaatregelen waarschijnlijk tot in december van kracht blijven, kan de NCD geen fysieke vorm krijgen dit jaar.

De online Cobot Dag zal uitgezonden worden op 18 november tussen 10.00 en 13.00 uur. De rondetafelgespreken gaan over cobots in relatie tot het coronavirus, huidige technologische ontwikkelingen en de arbeidsmarkt.

Als gespreksdeelnemers aan tafel zitten eindklanten en vertegenwoordigers vanuit o.a.  brancheverenigingen, het onderwijs, de uitzendbranche. Kijkers van de uitzending worden actief betrokken bij de uitzending. Er worden stellingen gegeven aan de gasten aan tafel waarop ze kunnen reageren, een quiz waar ze aan kunnen meedoen en kijkers kunnen vragen insturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *