Cellro presenteert robotcellen met job verificatie op AMB

Op de AMB in Messe Stuttgart – van 13-17 september a.s. – presenteert fabrikant van robotcellen Cellro de nieuwste functionaliteit. Dankzij intelligente functies als job verificatie wordt de onbemande productie voorspelbaarder. Zo maakt Cellro voor verspanende bedrijven de stap naar onbemande productie steeds kleiner.

Met job verificatie checkt de besturing automatisch of machines, materialen en alle andere benodigdheden beschikbaar zijn voor de uit te voeren jobs. Zo kan de operator onderbrekingen van de geautomatiseerde productie voorkomen. Dat draagt bij aan het bereiken van het maximale aantal spindeluren.

Stappenplan

Cellro ontwikkelde ook een stappenplan voor verspanende bedrijven die willen starten met automatisering van de productie. Cellro verwacht dat de automatiseringsgraad in deze sector de komende jaren snel zal toenemen. Een belangrijke factor is hierbij de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt. Het bedrijf wil verspanende bedrijven in staat stellen om snel en flexibel op klantvragen te reageren. De automatisering van high-mix-low-volume productie is – naast grote series – altijd een speerpunt geweest. Bij tal van klanten heeft Cellro inmiddels de productie geautomatiseerd van deze complexe orderstromen.

Vestiging in Duitsland

Met de beursdeelname in Stuttgart is Cellro op vertrouwd terrein. De Nederlandse fabrikant van robotcellen wil zich in West-Europa dicht bij haar klanten vestigen en heeft daarom een kantoor en showroom in Brackenheim (DU). Een groeiend aantal Duitse metaalbedrijven realiseert samen met Cellro de automatisering van de productie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.