Bright World of Metals van 12 tot 16 juni 2023 in Düsseldorf

Bedrijven uit de hele wereld kunnen zich nu registreren voor de vier vakbeurzen GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST. De internationale vakbeurzen met congres en nevenprogramma voor gieterijtechniek, gietwerk, metallurgie en thermoprocestechniek vinden van 12 tot en met 16 juni 2023 plaats in Düsseldorf.

Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann.

Nieuwe technologieën, stijgende eisen aan energie-efficiëntie en de wens om zorgvuldig met hulpbronnen om te gaan: de veranderingen die zich in de gehele waardeketen van de industrie voordoen, gelden ook voor de wereldwijde gieterij-, metaal- en thermoprocestechnologieën. Hoe kunnen ondernemingen op een duurzame en efficiënte manier produceren? Hoe kunnen zij hun fabrieken beter op elkaar laten aansluiten, de productieprocessen optimaliseren en tegelijkertijd hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen? Welke fundamentele technologische veranderingen doen zich in de verschillende takken van de metaalindustrie voor? Hoe blijven gieterijen en de metaalverwerkende industrie in vergelijking met andere industrietakken aantrekkelijke werkgevers voor beroepstalenten? Deze en andere vragen zullen door deskundigen uit de sector worden besproken op het meest relevante internationale communicatieplatform GMTN 2023.

Vier beurzen

‘Ons beurskwartet staat bekend als de poort naar de wereldmarkt. Alleen hier in Düsseldorf kunnen beslissers, experts, toeleveranciers en gebruikers in deze branches op niet één maar vier beurzen een compleet overzicht krijgen, ideeën uitwisselen en trends voor de markten van de toekomst vormgeven’, verklaart Friedrich-Georg Kehrer, Global Portfolio Director bij Messe Düsseldorf GmbH. ‘Wij profiteren allemaal van investeringen in nieuwe, groene technologieën; dit wordt ook weerspiegeld door onze ecoMetals-campagne, die al lang een succesmodel is en een integraal onderdeel is geworden van de “Bright World of Metals”. Voor deelname aan de campagne komen alle exposanten in aanmerking die bij hun innovaties in het bijzonder rekening houden met milieuaspecten als grondstofbesparing, energie-efficiëntie en klimaatneutraliteit. Deze thema’s spreken de vakbezoekers bijzonder aan – wat natuurlijk ook geldt voor de jonge talenten die zo belangrijk zijn voor deze sectoren. Met onze beurzen kunnen we daarom ook een zekere bijdrage leveren aan de bestrijding van het tekort aan geschoolde arbeidskrachten’, aldus Friedrich-Georg Kehrer met het oog op de komende evenementen.

Fabrieken, producten, toekomstgerichte oplossingen en concepten rond gieterijen, ijzer-, staal- en non-ferrometaalindustrie, toeleveranciers van machines, machinebouw of de automobielindustrie: om de vier jaar wapperen bedrijven hun vlag op de vakbeurzen ter plaatse in Düsseldorf. Vanaf 17 januari 2022 kunnen exposanten zich online registreren voor de vier vakbeurzen onder de volgende links: www.gifa.com/2330, www.metec.com/2330, www.thermprocess.com/2330, www.newcast.com/2330.

GIFA – sinds 1956 HET PLATFORM voor ontmoetingen en business

GIFA, de 15e Internationale Gieterij Vakbeurs met Technisch Forum, kijkt terug op een lange traditie in de Düsseldorfse beursportfolio. Sinds 1956 speelt zij als wereldwijd communicatieplatform een prominente rol in de branche. In 2019 scoorde het niet alleen punten met topresultaten (980 exposanten uit 46 landen, ca. 45.597 vakbezoekers uit 127 landen), maar ook met een waar vuurwerk aan innovaties. Het evenement richtte zich toen op megathema’s als “Additive Manufacturing” en “Industrie 4.0”. GIFA 2023 zal opnieuw bijna het volledige wereldwijde aanbod omvatten op het gebied van gieterij- en smeltinstallaties, vuurvaste technologieën, machines en apparatuur voor het gieten en het maken van kernen, vormzand en hulpstoffen voor het gieten, zandvoorbereiding en terugwinning, gietmachines, afwerking, patroon- en matrijzenbouw, controlesystemen en automatisering, milieubescherming en afvalverwijdering, evenals informatietechnologieën. In 2019 reisden internationale vakbezoekers naar GIFA in Düsseldorf voornamelijk uit India, Italië, China, Turkije, Japan, Frankrijk, Rusland, Spanje, Oostenrijk en ook Zuid-Korea.

METEC – Internationale Metallurgie Vakbeurzen met ESTAD Congres

Een integraal onderdeel van het beurskwartet is METEC – nu al voor de elfde keer. Uitrusting voor de productie van ijzer, staal of non-ferrometalen zal worden gepresenteerd naast lijnen voor het gieten of vormen van staal, uitrusting en componenten voor metallurgische installaties en walserijen of staalfabrieken. Met meer dan 17.820 bezoekers (66% van internationale herkomst) en 618 exposanten uit 39 landen boekte ook de jongste METEC recordresultaten.

THERMPROCESS – innovatieve thermoprocestechniek op de 13e internationale vakbeurs en symposium

THERMPROCESS kan terugblikken op een nog langere traditie dan METEC: al in 1974 stond de internationale vakbeurs met symposium garant voor innovatieve thermo-procestechniek. Technologische trends en oplossingen rondom de productie en het gebruik van industriële ovens, warmteopwekkingsinstallaties en thermische processen bieden de bezoekers een ultieme mate van informatie. Tot het aanbod van de vakbeurs behoren industriële ovens, industriële warmteproductie-installaties en thermische processen, apparatuur voor speciale toepassingen, componenten en apparatuur, alsmede andere benodigdheden, arbeidsveiligheid en ergonomie. 5.923 vakbezoekers, waarvan meer dan 50% uit het buitenland, en 337 exposanten uit 34 landen werden in de beurshallen ontvangen.

NEWCAST – alles wat gegoten is

NEWCAST, de 6e internationale vakbeurs voor gietstukken, maakt sinds 2003 het kwartet van vakbeurzen in Düsseldorf compleet. Als wereldwijd toonaangevende vakbeurs voor gietstukken is zij om de vier jaar het hoogtepunt voor haar branche met positieve resultaten (2019: 3.404 bezoekers, waarvan 67% van internationale herkomst, 433 exposanten uit 32 landen). De toepassingen van gietstukken variëren van de voertuigbouw, de lucht- en ruimtevaartindustrie tot de machine- en installatiebouw en niet te vergeten de technologie voor medische hulpmiddelen.

Seminars

Het kwartet van internationale vakbeurzen GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST wordt vergezeld door een programma van veelzijdige nevenevenementen, bestaande uit talrijke seminars, internationale congressen, symposia en lezingenreeksen. GMTN 2023 wordt – op basis van de geldende veiligheids- en hygiënevoorschriften – georganiseerd en gehouden door Messe Düsseldorf GmbH. De vakbeurzen worden ondersteund door de VDMA (Duitse Vereniging voor Machine- en Installatietechniek). Eveneens partners van het beurskwartet zijn de Vereniging van de Gieterijchemische Industrie (IVG e.V., Laatzen), de Confederatie van de Duitse Gieterij-industrie (BDG e.V., Düsseldorf), de Duitse Vereniging van Gieterijbedrijven (VDG e.V., Düsseldorf) alsmede de Europese Vereniging van Gieterijen (CAEF, Düsseldorf).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *