Blog Rolf Elling: Terug naar normaal

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Het ziet er nu echt wel naar uit dat we zo langzamerhand weer terugkeren naar het ‘normale’ leven. Zonder gedoe weer overal naar toe en met zijn allen weer bij elkaar komen. Covid-19 is afgezwakt en mondt wellicht uit in een griepachtig gebeuren. Hoe bizar was het aan het begin van de pandemie, amper twee jaar geleden. 

En de Nederlandse maakindustrie heeft zich kranig gehouden tijdens de afgelopen twee jaar. Veel geluiden over nauwere samenwerking en het minder afhankelijk  worden van Azië en China, zijn treffend voor de huidige status van ondernemers.

Waar wel op moet worden gelet is dat het prijstechnisch interessant blijft voor de klanten. Anders zullen ze straks – alles is immers weer normaal – met hetzelfde gemak weer gaan shoppen ver over de landsgrenzen. En daar moeten we met zijn allen voor waken.

Slimmer, efficiënter, met het inzetten van robots/cobots. Met als doel om met hetzelfde aantal medewerkers meer output leveren tegen minder kosten dus. Het zijn kreten die we overal om ons heen horen. Makkelijker gezegd dan gedaan, hoor je soms. En dat klopt natuurlijk, het moet nog wel even gebeuren en worden ingebed in de organisatie en de productieprocessen.

Maar ik verwacht dat dit de ondernemers en de bedrijven wel gaat lukken.Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Twitter: @VenA_Rolf

Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.