Blog Rolf Elling: ‘Stoer en sterk in de maak’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Laat ik gelijk maar zeggen dat ik er blij mee ben. Stoere vrouwen in de techniek dan wel de maakindustrie. Gelukkig kom ik ze best nog wel met enige regelmaat tegen.

Blog Rolf Elling: 'Beurshonger gestild'
Rolf Elling

In deze uitgave (editie 24) maar liefst zes stoere en zeker sterke vrouwen in de techniek. Van hoog tot laag in alle geledingen binnen de (maak)industrie komen we ze tegen.

Wat in de gesprekken met deze stoere dames opvalt, is dat ze over het algemeen het uitstekend naar de zin hebben in de ‘mannenwereld’ zoals ze het zelf noemen.

Maar zijn ze wel stoer en sterk. Aan de ene kant klopt dit wel maar aan de andere kant is het natuurlijk wel gewoon een baan waar ze zich gelukkig bij voelen.

In ieder geval zetten wij deze dames graag op een (maak)voetstuk. En wat mij betreft gaan we dit komend jaar gewoon wat vaker doen. Met enige regelmaat kan het een terugkerende rubriek worden in deze uitgave en uiteraard ook met dezelfde publicatie op onze website.

Dus ondernemers, meldt de dames in uw organisatie maar aan. U weet ons te vinden.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties (1)

  1. Wat is dat toch met stoer en sterk in de techniek?
    Jaar in, jaar uit probeert de sector van het vieze en zware imago af te komen, maar als het om vrouwen gaat, dienen ze toch bij voorkeur stoer en sterk te zijn.
    Terwijl de metaal en techniek toch de leukste bedrijfstak is met zoveel diversiteit – van mega-constucties tot nano-technologie – dat iederéén zich daarin thuis kan voelen. En juist nu, in deze tijd, kunnen we toch ook iederéén gebruiken die het leuk vindt om lekker concreet met “maak-dingen” bezig te zijn.