Blog Rolf Elling: ‘Stamppot met worst’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Vraag & Aanbod bestrijkt de brede Nederlandse maakindustrie. Van klein tot groot, van breed tot smal. Alle segmenten binnen de metaalverwerkende industrie – en soms meer denk aan kunststof en rubber bijvoorbeeld – brengen we in beeld. En met de informatie trachten we de ondernemers een inzicht te geven hoe de dagelijkse bedrijfsvoering, maar ook die op de langere termijn, zich ontwikkeld.

Dat doen we niet alleen met de nieuwsberichten die informatie geven over de ontwikkelingen. Hiernaast brengen we met regelmaat reportages over bedrijven die iets te melden hebben. En dat trekken we ook breed door.

Soms betreft het een fraaie opdracht die is uitgevoerd en wat de ondernemer graag breed wil brengen. Maar het kan ook gaan om een uitbreiding van het machinepark incluis robotisering. Het gaat er vooral om dat ondernemers de ontwikkelingen willen delen. En delen is het nieuwe verdienmodel.

Dat blijkt ook uit bijvoorbeeld het volledig vanuit de cloud aansturen van de productie. Hiervoor moeten wel alle parameters in de lucht worden gebracht. Dit gebeurt al en zal in de komende periode alleen maar meer worden, veel meer. Dit scheelt niet alleen in de productiekosten, maar en dat is zeker niet onbelangrijk, in het personeel. Bovendien houden we hiermee het werk in Nederland. Stamppot met worst dus.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Twitter: @VenA_Rolf

Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.