Blog Rolf Elling: ‘Het zit hem in de breedte’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Laatst zei een relatie tegen mij dat ik wel een hele mooie baan heb. Nou dat valt wel mee, dacht ik zo, maar toch er over nadenkend, zit hierin wel een kern van waarheid. Inmiddels doe ik dit journalistieke werk al bijna veertig jaar.

Blog Rolf Elling
Rolf Elling

Gestart in december 1982 in de agrarische sector en na diverse marktsectoren te hebben belicht en beschreven, nu vanaf 2004, actief bij Vraag&Aanbod. De meeste jaren van mijn actieve loopbaan, heb ik dus geschreven voor de maakindustrie. Na diverse omzwervingen, agrarisch, zuivel, energie en elektrotechniek, wil ik wel aan u kwijt dat ik de maakindustrie de meeste interessante vind. En dat is niet helemaal onlogisch. Het is de breedte die het zo aantrekkelijk maakt. Van minuscule onderdelen tot complete, complexe en grote installaties.

Een boer is een boer, ze werken met dieren of gewassen, maar er zijn er heel veel van hetzelfde. En dit geldt ook voor de installateurs, ze doen allemaal iets met installaties. En daarin zit hem nu juist het verschil met de maakindustrie. Geen enkel maakbedrijf is hetzelfde. Ook niet als je plaatwerkbedrijven naast elkaar zet. Ze zijn allemaal uniek en verschillend.

Dat maakt mijn werk juist zo mooi en uniek. Misschien lijkt dit allemaal wat meewarig, maar zo bedoel ik het niet. Ik vind de Nederlandse maakindustrie met zijn enorme verscheidenheid, nog steeds erg interessant.

Het is maar even dat u het weet.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *